Hajer Harzi

Leeftijd: 58
Werk: Adviseur sociale voorziening

Hobby's: Golfen, reizen, lezen

Woonwijk of dorpskern waar ik vandaan kom: Geleen/Hemelrijk

Favoriete plek in onze gemeente: Geleen Zuid

Mijn favoriete 046-punt is: 2.5 Waar iedereen meedoet en integreert. Een inclusieve samenleving waarin mensen volwaardig kunnen participeren. Een inclusieve samenleving waar iedereen in Sittard-Geleen zelfstandig kan wonen en onderwijs volgen, voelt iedereen zich welkom als consument, heeft iedereen gelijke kansen als werknemer of als ondernemer en heeft iedereen toegang tot informatie en financiering en zijn openbare gebouwen en openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk.

Verenigingen waar ik actief ben: Allochtonen Geleen breed en Al Wastia.

Hierom wil ik de gemeenteraad in: Meedoen is een mensenrecht. Hier heb ik altijd in geloofd, en altijd geprobeerd om mijn steentje aan bij te dragen. Op mijn 58e heb ik al veel van de diversiteit van onze samenleving mogen zien. Alle goede, en slechte dingen die het met zich meebrengt. Ik heb gezien hoe mensen uitgesloten worden vanwege wat ze denken en voelen, vanwege wij zij zijn en hoe zij er uit zien. Vanwege waar zij vandaan komen en waar hun wieg heeft gestaan. Meedoen is helaas nog steeds niet vanzelfsprekend voor iedereen. Daarom wil ik graag de handschoen oppakken en stel ik mij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Ik wil mijn kennis en ervaring, maar vooral mijn grote netwerk van ongezien talent inzetten om onze samenleving beter te laten werken. Door mensen in hun kracht te zetten en te bouwen aan de middelen waarmee zij hun geluk zelf kunnen opbouwen. Daar geloof ik in. Samen met u kan ik het verschil maken.

Toen de VVD Sittard-Geleen mij benaderde heb ik even moeten nadenken of ik het nog aankan en of

ik nog wel de politiek in wil, maar ergens tijdens ons gesprek ging er een vlammetje branden en

steeds meer kwam de vraag bij mij naar boven; Waarom zou ik het eigenlijk niet doen? Waarom

zou ik mij niet weer inzetten voor mijn stad waar ik mij thuis voel. Dank VVD Sittard-Geleen dat ik mag samenwerken met zo`n fantastisch gedreven team. Dank voor jullie vertrouwen!

Hopelijk geeft u mij uw vertrouwen!