Helmi van Nuil

Leeftijd: 56

Werk: Allround communicatiemedewerker bij Envida in Maastricht (ouderenzorg) en zelfstandige onder de naam 'De Tekstproducent'.

Hobby's: Voetbal, hardlopen, muziek c.q. festivals, terrasje pikken, uit eten, tuinieren Woonwijk of dorpskern waar ik vandaan kom: Geboren en getogen in Grevenbicht waar ik nog steeds woon.

Favoriete plek in onze gemeente strekt: Mijn favoriete plek in onze gemeente strekt zich over een groot gebied: de oevers langs de Maas vanaf Grevenbicht tot voorbij Obbicht.

Mijn favoriete 046-punt is: Een einde maken aan het wij-en-zij gevoel. Dat overheerst nog steeds en uit zich op verschillende manieren. We moeten veel meer ‘wij’ worden.

Hierom wil ik de gemeenteraad in: Ik stel mij verkiesbaar omdat ik me sterk wil maken voor goede en heldere communicatie tussen de politiek en de inwoners. Verder vind ik het belangrijk dat grote werkgevers als VDL Nedar de ruimte krijgen om banen voor deze regio te behouden. Dit mag echter niet ten koste gaan van de leefbaarheid, dus compensatie met groen is absoluut van groot belang.