Het is goed, maar kan beter

Binnen onze gemeente is duurzaamheid vooral gericht op klimaat en energie. Duurzaamheid omvat echter veel meer. Een duurzame gemeente bevordert ook, voldoende duurzame werkgelegenheid, ruimte voor duurzaam ondernemen, aandacht burgerparticipatie en een gezonde en veilige leefomgeving.

Het gaat erom hoe wij als mens duurzamer met de aarde en met elkaar omgaan en hoe ecologische en sociale processen en systemen gerespecteerd en weer gecreƫerd worden.

Hiervoor zijn enorm veel initiatieven die we als gemeente moeten omarmen. De energietransitie is een marathon en geen sprint. Voor de VVD Sittard-Geleen is draagvlak, haalbaarheid en betaalbaarheid van belang.

Maar ook dat we niet alleen voor deze opgave staan, immers ook de provincie en het rijk hebben een taak in dezen. Bijvoorbeeld door het voor woningeigenaren aantrekkelijk te maken om te verduurzamen, dit kan door het fiscaal aftrekbaar te maken. 

Samen gaan we hiermee aan de slag want ook onze kinderen en kleinkinderen verdienen net zo'n fijne woonomgeving als wij.

Je vind al onze standpunten op deze pagina: https://sittardgeleen.vvd.nl/gemeenten